Checkronde

  Checkronde

  Check van tevoren of de accommodatie huisdieren toestaat en of er kosten aan verbonden zijn. Een appartement of chalet is dan wel het meest praktisch. Denk bij een skigebied aan een gebied met veel wandelpaden omdat de honden niet op de pistes mogen en ze toch graag worden uitgelaten. In sommige gebieden bestaan speciale hondenloipes.

  Reisdocumenten

  De hond moet beschikken over een een EU-dierenpaspoort en een vaccinatie-overzicht. Niet alleen voor het land van bestemming maar ook voor de landen waar je doorheen reist. De hond moet gechipt zijn en ingeent tegen rabiës. In Frankrijk zijn bepaalde rassen verboden. Check dit op ...

  Aandacht

  Om de hond snel te laten wennen aan het (tijdelijke) nieuwe adres, kan je het beste zijn/haar eigen mand, dekentje en voedsel meenemen. En denk eraan dat je de hond niet de hele dag alleen laat en pas je skidag er op aan.

  Bescherming in de sneeuw

  De voeten en poten van de hond zijn kwetsbaar. Zeker in de koude sneeuw en ijs. Smeer ze in met vaseline of een speciale poten wax. Dat scheelt. Of - bij lange tochten - overweeg sokken speciaal voor dit doeleinde bestemd. Heeft de hond een dunne vacht of is hij/zij al wat ouder? Laat de hond niet te lang in de kou en zeker niet als de cacht nat is geworden. Hetzelfde geldt voor de koude auto. Neem een deken of jasje mee voor de hond en denk ook aan een speciale zonnebril voor de hond.

  Andere dieren, wild in de bergen

  Let er op dat de hond niet achter wild aangaat. Wilde dieren hebben in de Alpen zwaar en dient beschermd te worden.