werken bij het frankrijk huis

  Wintersportgebieden... winter 2021|2022

  >- Pass Sanitaire is nog niet nodig voor toegang tot skiliften (Corona app)
  >- Mondkapjes of goedgekeurde sjaals zijn nodig in de skiliften
  >- Pass Sanitaire is nodig voor cafés, restaurants, winkels, openbaar vervoer
  >- Iedere persoon ouder dan 12 jaar moet beschikken over een bewijs van vaccinatie, een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur), een bewijs dat men Corona heeft gehad
  >- Vanaf 15/12 dienen mensen ouder dan 65 jaar die een Janssen vaccinatie hebben gehad een booster vaccinatie te hebben zodat de Vaccinatie app nog geldig is

  Download onderstaand de handige kaart met COVID-19 maatregelen in de Franse skigebieden:

  Maatregelen Franse bergen - 15112021.pdf
  schoolvakanties

  Gratis annuleren bij Corona op wintersport

  Ook voor de komende winter, skiseizoen 2021|2022, hanteren de meeste leveranciers van accommodaties soepele boekingsvoorwaarden. Dat betekent dat u uw wintersportvakantie kunt reserveren en u gratis kunt omboeken of annuleren in het geval gebieden niet bereikbaar zijn vanwege code oranje of rood, de grenzen dicht gaan of dat Nederland zelf oranje of rood kleurt. Vraag ons (info@frankrijkhuis.nl liefst per e-mail) naar de speciale voorwaarden die iets kunnen afwijken per leverancier en per accommodatie.
  europeesche

  Uw reisverzekering en Corona

  Van onze klanten krijgen we vragen over de reis- en annuleringsverzekering en Corona. Wat is gedekt en wat niet. Veel hangt - uiteraard af - van de voorwaarden van jouw eigen reis- en annuleringsverzekering. Heb je een doorlopende verzekering, check dan de voorwaarden van je verzekering. Wij werken al jaren met Europeesche Verzekeringen en we hebben samen met hen de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord. Je leest ze hier:

  # De basis van een reis- en annuleringsverzekering is dat een schadegebeurtenis onverwacht en onvoorzien moet zijn;
  # Geldt de annuleringsverzekering als een land/bestemming op geel of groen staat? Jawel;
  # Wijzig je een boeking omdat een land op oranje of rood komt te staan? De bestaande annuleringsverzekering vervalt maar een nieuwe annuleringsverzekering dekt geen annuleringen bij landen die op oranje of rood staan;
  # Keer je eerder terug van vakantie omdat een land op oranje of rood gaat? Niet genoten reisdagen worden dan niet vergoed;
  # Dekt een reisverzekering kosten als een land geel of groen is? Jawel;
  # Moet je bij terugkeer in NL of geldt er een quarantaineverplichting in het land van bestemming: Extra kosten daarvoor zijn niet gedekt;
  # Is een bestemming rood of oranje? Er geldt geen dekking van de reisverzekering.

  Kan ik een beroep doen op de verzekering van Europeesche Verzekeringen
  Antwoorden op de meeste gestelde vragen zijn te vinden op Vraag en Antwoord

  Wintersport en COVID-19 - Corona en uw skivakantie

  Op wintersport zijn we vooral buiten actief, zijn we goed ingepakt (helm, goggles, sjaal, handschoenen) en skiën we over het algemeen op ruime afstand van anderen. Op wintersportvakantie naar Frankrijk gaan is derhalve heel goed mogelijk. Toch zijn er veel vragen over een wintersportvakantie in de Franse Alpen. Wij hebben regelmatig contact met de skigebieden, de leveranciers van de accommodaties en de skiliftmaatschappijen. Op onze vragen gaven zij de volgende reacties.

  Reserveren van accommodatie voor je wintersportvakantie:
  Indien men door een Corona uitbraak niet op de bestemming kan komen (of dat landen weer op oranje gaan of omdat de grenzen dicht gaan) restitueren veel skipas maatschappijen een vooraf bestelde skipas. De leveranciers van accommodaties hebben inmiddels in hun voorwaarden ook zo’n clausule opgenomen.
  NB: bijna alle leveranciers hanteren inmiddels deze voorwaraden; wil je weten of jouw leverancier deze clausule hanteert, stuur ons dan even e-mail via info@frankrijkhuis.nl.

  COVID19-Wintersportplaatsen-frankrijk.pdf

  COVID-19 op wintersport

  Verblijf in de accommodatie:
  Frankrijk kent veel ruime appartementen en chalets zodat je met je familie een/of Corona-vrije vrienden en vriendinnen onder elkaar kunt verblijven. Accommodaties met een zwembad en/of wellness centrum beperken het aantal gasten in het zwembad en in de sauna. Deze ruimtes worden regelmatig gedesinfecteerd en schoon gemaakt. Handgel is aanwezig.

  Hoe werkt dat in de skiliften?:
  Alle skiliftmaatschappijen hebben als doel de veiligheid van alle skiërs te waarborgen. Afgelopen zomer hebben ze een aantal testen met de skiliften gedaan. Daarom hebben ze besloten om:
  + mondkapje is verplicht in alle skiliften (in stoetjesliften is er de keuze om ofwel meer afstand tussen de skiërs te bewaren ofwel mondkapjes verplicht)
  + meer ruimte te houden tussen de skiërs – in de skilift én in de rij
  + desinfecteren skiliften meerdere keren per dag
  + mondkapjes te koop bij de skilift
  + juiste looprichtingen aangeven via pijlen
  + indien je niet lekker bent, verkouden… ga niet skiën, blijf binnen
  + personen uit één huishouden kunnen samen in de skilift
  In de cabineliften worden minder skiërs tegelijk toegelaten (behalve bij personen uit één huishouden) om afstand van elkaar te kunnen bewaren. Mondkapje verplicht.

  Op de bestemming:
  In bars en restaurants mog niet staand gedronken of gegeten worden, moet je een mondkapje op als je rondloopt en tussen de gerechten door ook, mogen er 6 personen maximaal aan één tafel, is er geen garderobe en moet je reserveren met achterlaten van naam, aders en e-mail
  + Skiverhuur; mondkapjes zijn verplicht, helmen worden verhuurd met haarnetje, speciale in- en uitgang, materialen worden gedesinfecteerd
  + Skibus; mondkapjes verplicht in alle bussen in een skigebied
  + Restaurants; handgel is beschikbaar, speciale in- en uitgang en looproutes, mondkapje verplicht, regelmatige desinfectie van stoelen en tafels en toiletten
  + Supermarkt; mondkapjes verplicht en speciale looproutes

  Enkele voorbeelden:
  + TIGNES: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes én in de skiliften, skilessen met minder grotere groepjes, skileraren met mondkapje.
  + LA PLAGNE: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes, betalingen per bankpas, handgel overal aanwezig, veel aandacht voor training van het personeel.
  + COURCHEVEL: mondkapje verplicht in alle publieke ruimtes én in de skiliften, cabinelliften worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.

  Extra info Corona en Frankrijk

  Wat mag en wat mag niet in Frankrijk
  Een goed overzicht van wat wel en wat niet mag in Frankrijk (hoeveel personen in een restaurant, waar mondkapje op doen, hoeveel personen in de auto...) heeft de ANWB op haar website staan.

  Aantal besmettingen Corona in Frankrijk, welke regio's
  Frankrijk kent regionale kleurcodes – groen, oranje en rood – waarmee ze aangeven in welke departementen maatregelen worden genomen of waar het beter gaat. Het Franse ‘oranje’ en ‘rood’ is anders dan de reisadvies-codes van Nederland. In totaal zijn er op dit moment 74 departementen rood van kleur. Op de kaart links kunt u zien welke dat zijn.

  Beschermen
  In Frankrijk zijn er ruim voldoende mondkapjes aanwezig. Men kan deze aanschaffen bij de apotheek en in de supermarkt. Alle Fransen wordt aangeraden de mondkapjes te dragen op locaties waar de 1 meter afstand-regel niet goed toe te passen is. Denk daarbij aan het openbaar vervoer waar mondbescherming verplicht is (€ 135,- boete).

  Meer info over de Franse maatregelen lees je op deze websites:
  Nederland Wereldwijd
  Frankrijk.nl
  Franse overheid

  STOP COVID Frankrijk app
  Ook Nederlandse toeristen in Frankrijk kunnen de Franse Corona app gebruiken. Kijk op deze pagina voor meer info.

  Corona test
  Op dit moment niet nodig voor Frankrijk. De KLM Health Services is één van de bedrijven die een Corona-test kan doen. Meer info op de website van KLM Health Services.

  Op reis naar Frankrijk, Corona onderweg

  Handige websites:
  Reis checklist Frankrijk
  de app van Buitenlandse Zaken
  het volldige reisdavies Frankrijk